Fedezze fel a Garam alsó folyása mentén elterülő Bars csodálatos tájait egy kellemes és könnyen teljesíthető evezőtúra keretében. Minőségi kerékpárok közül választva kipróbálhatja a megerőltetés nélkül teljesíthető kerékpárutat is, vagy az evezést kombinálhatja a helyi múzeumok és kiállítások látogatásával, amelyek bemutatják Bars egyediségét és történelmét.

Splav Hrona

Evezz a Garamon, Fedezd fel Barsot

Az evezőtúrákat a Garam alsó szakaszán a Vodník Camping szervezi. A kemping, ahogy az evezés kiindulópontja is a Zselízhez közeli Garamszentgyörgyön (Jur nad Hronom) található, néhány percnyi autóútra Léva városától. A kempingben élvezheti a garammenti természet érintetlen légkörét, és felfedezheti Szlovákia eddig ismeretlen vidékét. Az evezés során megismerkedhet a Garam folyót övező állat- és növényvilággal.

A kempingbe érkezéskor rövid eligazítást kap, és átveszi a sportfelszerelést. Az eligazítást követően elszállítják Kálnára (Kalná nad Hronom) az evezés kiindulópontjához, ahonnan önállóan evezhet a folyószakaszon Garamszentgyörgyig.

Evezve teljesítheti a Garamszentgyörgy-Zselíz szakaszt is, vagy evezhet egészen a Dunáig. A túra befejezése után visszaszállítják a kiindulópontra. Nagyon népszerű az alsó Garammente Dunáig tartó teljes útvonala, amelynek végén Esztergom panorámájában gyönyörködhet.

Splav Hrona

Az evezést kombinálhatja a zselízi (Želiezovce) Városi Múzeum és a híres zeneszerző, Franz Schubert emlékszobájának meglátogatásával is, aki a 19. században Zselízen alkotott. Látogatását megédesítheti egy hagyományos Sacher-kocka megkóstolásával, melynek receptje szintén a városhoz kötődik.

Ha ajánlatunk tetszett, szeretnénk még hozzátenni a kiváló minőségű ROCKMACHINE márkájú mechanikus kerékpár bérlésének lehetőségét, amellyel teljesítheti a Zselíz körüli városi kerékpárutat, és felszáríthatja az evezés utáni utolsó vízcseppeket.

Ha egy nap nem lenne elegendő, az éjszakát a Vodník kempingben töltheti. Csak Önön múlik, hogy saját sátorban, lakókocsiban vagy üdülőházban éjszakázik. Ha meglepné az éhség, a helyi LaCantina pizzéria megoldja problémáját.

Az evezőtúra, beleértve a múzeumlátogatást is, körülbelül 8:30-tól 16:00-ig tart.